Question about DOSZ or OSSOM

Question about DOSZ or OSSOM

Hi Everyone,

 
Myself and my husband are planning to move to the bay area soon. We're both self-employed in Belgium.
 
I was wondering if any of you have experience with the DOSZ (Dienst voor overzeese sociale zekerheid) or OSSOM (Office de Sécurité Sociale d’Outre-mer)? We're trying to figure out which route to take with regard to health insurance, etc. It seems like the DOSZ would be one option.
 
We'd be very grateful to you if you could share your experiences with us.
 
Thanks in advance,
Céline.

Beste Celine, Ik heb vroeger

Beste Celine,
Ik heb vroeger ook the voorwaarden van DOSZ grondig bestudeerd.  Ik ben er nog altijd niet op ingegaan alhoewel ik al voor lange tijd in Amerika verblijf.  Ik heb hier zelf een pensioenplan aangelegd via Vanguard en Northwestern Mutual dat voldoende is.  Ook voor gezondheidszorg hebben wij hier een goede verzekering die later, als we op pensioen gaan, wordt aangevuld door the Medicare.  Mijn advies: als jouw vermogen het toelaat zou ik DOSZ zeker overwegen indien je niet van plan bent in Amerika op pensioen te gaan. 
Hopelijk krijg je nog bijkomende reacties van andere Belgen.
Met vriendelijke groeten,
Sven
 

Dag Sven, Bedankt voor uw

Dag Sven,
Bedankt voor uw reactie.
We zijn ondertussen in de VS aangekomen en hebben ons aangesloten bij Kaiser Permanente omdat DOSZ nogal duur was en slechts 75% van de kosten dekt. Een pensioenplan hebben we nog niet bekeken, maar ik zou er graag wat meer willen over weten. 
Zou ik u hierover eens mogen emailen? Ik heb u een invite gestuurd op Linkedin.
Groetjes,
Celine